Látogató számláló

0
1
1
2
1
9
4

Naptár

2024. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
25
26
27
28
31

Kövess minket!

Légy mindig tájékozott, kövess minket:
facebook.com/mtmsz.dance

instagram.com/mtmsz.dance/ 

Facebook

Az MTMSZ a WDA tagja

Versenyeinkről szerezhető kvalifikáció a WDA Tánc VB-re

Tatami-Sport.eu

Tatami-Sport.euVersenyeinken a fitness kategóriákhoz a talajt a Tatami-Sport.eu biztosítja

Grecsó Zoltán - Kortárstánc és Release-technika

2022. május 15. vasárnap 17:30-19:30

Grecsó Zoltán - Kortárs tánc és Release-technika
Óraleírás:
Az óra hangulatát jókedvű közvetlenség jellemzi. A test alapos bemelegítése alatt már folyamatosan zajlik a testünk megóvásához fontos alapfogalmak gyakorlati és elméleti elsajátítása. Mindezt olyan „táncos” koreográfiák követik, melyek direkt és indirekt módon is fejlesztik az alapvető koordinációs szabályszerűségek elsajátítását. Ezután könnyed tánccal és alapos nyújtással levezetjük a tanultakat. Az órát olyan mozogni vágyó amatőrök és nem táncosok figyelmébe ajánlom, akiket foglalkoztat az egyszerűség, a normalitás, szeretnek hinni magukban, szeretnék szeretni magukat és másokat.

Öltözék:
Fontos, hogy az öltözék kényelmes legyen! Hozz magaddal az órára zoknit (lehetőleg ne műszálasat), melegítőnadrágot, valamint hosszú és rövid ujjú felsőt is. Kérlek, semmiképpen se gyere nejlonharisnyában, és ne hagyd magadon a nagy fülbevalóidat, ékszereidet. Az órára a smink nem ajánlott. Műkörmökben az óra nem látogatható.

Rólam és a tanításról:
2003-ban, már egyetemi tanulmányaim alatt elkezdtem kortárs táncot tanítani. Azóta kutatom az emberi test megoldásainak miértjeit: legyen szó a legegyszerűbb vagy a legkomplexebb mozdulatokról.

Egyre koncentráltabb az a tudás, amit máig felhalmoztam, miközben egyre nagyobb tisztelettel és alázattal oktatom azt, ami engem azzá tett, akivé. Az évek alatt nagyon sokat formálódott, hogy mit és hogyan tanítok, de talán a türelmem lehet az, ami számomra és a növendékeim számára is mindig a legfontosabb ismérve az óráimnak. Abban hiszek, hogy érdemes kísérletezni vagy csak próbálkozni és nem kell mindig tökéletes kivitelezésre törekedni azonnal.

Abban is hiszek, hogy többet ésszel, mint erővel, hogy először a fontos tudnivalók megértése és csak ezt követheti az energia. Ennek kapcsán volt választott témám a szakdolgozatom megírásánál “A vizualizáció a táncoktatásban.”

Először mindig az anatómiai megoldásaink igényeinek ismerete lehet a legfontosabb. Ezt követően annak készséggé alakítása lehet a következő feladatunk. Persze ezzel párhuzamosan az is fontos, hogy milyen élményeket élünk meg miközben mozgunk. Hogy megtanuljunk figyelni önmagunkra és környezetünkre egyidőben.

Találkozunk: 05.15. vasárnap 17:30-19:00
 
Helyszín: Showtime Fitness táncterem
Budapest, XV.kerület Szentmihályi út 171. The Experience Center -1.szint
 

REGISZTRÁLJ a Facebook eseménynél: Továbbképzés #3

  1. Igazold vissza az eseményt, hogy "Ott leszek!"
  2. Írj egy emailt az mtmsz@mtmsz.hu-ra, a tárgy legyen "TK 3"! Írd meg a neved, életkorod, és hogy melyik órákra szeretnél jönni!
  3. A válasz emailben megírjuk az utalással kapcsolatos részleteket!

Akkor lesz teljes a regisztrációd, ha írtál emailt és elutaltad az órák díját is!

MTMSZ - Versenyezz és fejlődj!
Honlap készítés